Další soutěž MS již za týden
Piloti Fordu komentují portugalskou trať
Na první šotolinový podnik sezóny, Portugalskou rally (8. - 11. 3. 2001), se chystá trojice pilotů týmu Ford - Carlos Sainz, Colin McRae a Francois Delecour. Každému z nich se již podařilo stanout v Portugalsku na nejvyšším ze stupňů vítězů. Španěl Sainz zde vyhrál v letech 1991 a 1995, Colin McRae triumfoval v letech 1998 a 1999. Delecour zde v roce 1993 vybojoval své první vítězství v soutěži MS. Všichni tedy tuto soutěž s úchvatnou atmosférou vytvářenou stovkami tisíc diváků v okolí tratě velmi dobře znají. Letos je čeká 22 těžkých a rozmanitých rychlostních zkoušek, mezi nimiž svou náročností vynikají zejména pověstné úseky Fafe a Arganil. Carlos Sainz má již na svém letošním kontě dvě pozice na stupních vítězů. Portugalská soutěž pro něj navíc představuje téměř domácí prostředí: "Přes hranice nás ze Španělska každoročně přijíždí podpořit velké množství našich fanoušků, což vždy přispívá k mému dobrému pocitu. Portugalská rally bude pro náš tým první šotolinovou soutěží s pneumatikami Pirelli. Při našich lednových testech v Portugalsku zprvu hodně pršelo, postupem času se však počasí umoudřilo a my jsme mohli zvládnut vše, co jsme si naplánovali. Náročnost této soutěže z podstatné části spočívá v neustálých změnách charakteru povrchu. Některé úseky jsou rozbité a drsné, jiné kamenité a někde zase najdete písčitý povrch. Je tedy těžké zvolit nastavení vozu fungující za všech těchto okolností. Po dvou dobrých výsledcích vstupujeme do této soutěže sebevědomě. Doufáme, že po druhém a třetím místě z předchozích podniků přijde v Portugalsku vítězství."
První šotolinová soutěž s Fordem Focus čeká Francoise Delecoura: "Pokud přálo počasí, najezdil jsem při testech v Portugalsku s Focusem cca 250 km denně. S tímto vozem mám již zkušenosti na suchém i zledovatělém asfaltu, na sněhu i ledu. To je ale minulost, teď se musím soustředit jen na šotolinu. Ačkoliv jsem v Portugalsku startoval jen jednou za posledních pět let, nemyslím si, že bych byl díky tomu v nevýhodě. Je zde spousta nových a pozměněných úseků a proto se rozdíly ve zkušenostech jednotlivých pilotů z minulých let částečně srovnávají." |